De voordelen van LED voor het milieu

De zorg voor het milieu is een verantwoordelijkheid waar iedereen zich verantwoordelijk voor voelt. De meesten van ons zijn zich reeds bewust van milieuvriendelijke processen zoals recycling om de hoeveelheid afval te minimaliseren die wij hebben geproduceerd en onze koolstofvoetafdruk verminderen. Nochtans, zijn vele mensen niet op de hoogte van de nieuwe en toekomstige technologieën die wij kunnen gebruiken helpen koolstofemissies verminderen. Een goed voorbeeld hiervan is LED-verlichting, die veel milieuvoordelen biedt.

 

Energie-efficiëntie

De LEIDENE lichten zijn tot 80% efficiënter dan traditionele verlichting zoals fluorescente en gloeiende lichten. 95% van de energie in LEDs wordt licht en slechts 5% wordt verspild als hitte. Dit wordt vergeleken met TL-verlichting die 95% van de energie om te zetten in warmte en slechts 5% in het licht! De LEIDENE lichten trekken ook veel minder macht dan traditionele verlichting; Een typische 84 watt TL kan worden vervangen door een 36 Watt LED om hetzelfde lichtniveau te geven. Een lager energieverbruik vermindert de vraag naar elektriciteitscentrales en vermindert de uitstoot van broeikasgassen.

 

Geen toxische elementen

De LED-lampjes bevatten geen toxische elementen. Momenteel gebruiken de meeste bureaus fluorescente strooklichten die schadelijke chemische producten zoals kwik bevatten. Dit zal het milieu vervuilen wanneer afval van stortplaatsen wordt geëlimineerd.  Meer informatie hierover vind je op deze website. De eliminatie moet worden geregeld door middel van een geregistreerde vuilnis maatschappij, zodat de wijziging van de LED vermijdt de kosten en tijd implicaties die nodig zijn voor de compliant dispositie-en helpt om het milieu te beschermen tegen extra giftig afval.

 

Minder verlichting nodig

De led’s hebben een betere kwaliteit van de lichtverdeling en focus licht in een richting in plaats van andere vormen van verlichting die afval energie emitterende licht in alle richtingen, vaak lichtdoorlatende gebieden waar het licht niet nodig is (zoals het plafond). Dit betekent minder LEIDENE lichten nodig zijn om het zelfde niveau van helderheid te bereiken die door fluorescenten en gloeiende lichten wordt gegeven. Minder verlichting zal verminderen het energieverbruik en dus een voordeel voor het milieu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *