Duurzaam schilderen

Ben je van plan om je woning, of een deel daarvan binnenkort te gaan schilderen? Sta dan stil bij het milieu! Je kunt namelijk veel doen om je woning duurzaam te schilderen. Lees snel verder voor een aantal nuttige tips.

Koop de juiste hoeveelheid verf

Wanneer je de kleur verf hebt gekozen die je op de muren wilt aanbrengen, is het belangrijk om uit te (laten) rekenen hoeveel verf je nodig hebt. Op die manier voorkom je dat je onnodig veel verf koopt en het restant ongebruikt weggooit.

Hergebruik kwasten en verfrollers

Kwasten en verfrollers worden door veel mensen helaas slechts eenmalig gebruikt. Beter is om de kwasten en verfrollen in een potje water te zetten, zodat ze niet hard opdrogen en je ze bij een volgende schilderbeurt kunt hergebruiken. Doordat het vocht ervoor zorgt dat je de kwast of roller geheel schoon kunt spoelen, is het zelfs mogelijk om er ook andere kleuren verf mee aan te brengen.

Gebruik geen schilderstape

Schilderstape is lang niet altijd een vereiste wanneer je gaat schilderen. Indien je tijdens het verven per ongeluk uitschiet, dan kun je de natte verf namelijk met een doekje direct wegvegen. Niet alleen bespaar je op deze manier veel tape, maar hou je ook nog eens meer tijd over om aan andere klussen in huis te besteden. Het afplakken is immers een tijdrovende bezigheid.

Maak gebruik van plastic inleg verfbakjes

Met plastic inleg verfbakjes voorkom je dat het originele verfbakje (dat veel meer plastic bevat dan het inleg bakje) later niet meer te gebruiken is om andere kleuren verf in te doen. Voor een paar euro heb je al een stapeltje inlegbakjes en zorg je voor minder afval.

Tot zover onze tips om duurzamer te schilderen. Om je niet alleen maar tips op het gebied van duurzaamheid te geven, hebben we een leuk blog voor je gevonden waar allerlei waardevolle informatie over schilderen staat: http://www.schilderwerk-arnhem.nl/