Duurzaamheid

Duurzaamheid hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Daarom geven wij in het korte artikel van vandaag je enkele tips die je eenvoudig en direct kunt toepassen in het dagelijks leven.

Lichten uit

De eerste tip heeft betrekking op iets wat vele Nederlanders nogal vaak vergeten: het licht uitdoen. Leer je zelf aan om in alle vertrekken waar je niet aanwezig bent standaard het licht uit te hebben. Daarnaast is het niet altijd nodig om alle lampen in bijvoorbeeld de woonkamer aan te hebben. Experimenteer dus eens als je ’s avonds tv zit te kijken of een of twee lampen voldoende licht produceren.

Kraan uit tijdens het tandenpoetsen

Bij het tandenpoetsen gaat in Nederland een enorme hoeveelheid water verloren. En dan zijn er ook nog eens mensen die, terwijl ze aan het poetsen zijn, de kraan door laten stromen. Doe daarom de kraan dicht en draai hem alleen open om water te tappen voor het spoelen van je mond. Gebruik hierbij een glas om het waterverbruik nog verder terug te dringen.

Hergebruik plastic tasjes

Kijk voor de grap eens hoeveel plastic tassen je hebt nadat je een middag hebt geshopt. Het zal je verbazen hoeveel het er zijn. Als iedere Nederlander bij iedere keer dat hij gaat winkelen nieuwe tasjes uit de winkels meeneemt, dan produceren we met ze allen in korte tijd een enorme berg aan plastic tassen. Neem daarom een eerder gekregen tas mee om daar je spullen in te vervoeren.

Voor wat betreft het vervoeren van boodschappen, kun je een stevige boodschappentas kopen die vaak jarenlang kan meegaan. Als je iedere keer dat je boodschappen doet geen nieuwe plastic tas koopt, maar de sterke tas meeneemt en gebruikt, dan bespaar je in je eentje per jaar al snel zou 52 plastic tassen!

Tot zover onze praktische tips om duurzamer te gaan leven. Heb je zelf nog een goede tip voor de andere lezers? Mail ons dan even.