Artrose is funest voor honden

Artrose is zoals bekend funest voor honden. Dit komt omdat de gewrichten van de hond pijn gaan doen waardoor bij beweging de hond heel veel hinder heeft van zijn of haar gewrichten. Het erge van artrose is dat kans op herstel niet mogelijk is. De artrose wordt naarmate de tijd vordert alleen maar groter. Wel is het mogelijk om de artrose te remmen. Kijk op Denkadog.nl voor meer informatie over artrose en wat je er zoal nog meer aan kunt doen.

Ontstaan Artrose

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn voor artrose. Een van die oorzaken kan al zijn dat uw hond bijvoorbeeld een verkeerde beweging maakt. Dit komt omdat vaak kort en intensief bezig zijn als ze aan het spelen zijn of buiten aan het wandelen. Dit is natuurlijk hartstikke goed dat de hond veel beweegt maar als de beweging verkeerd wordt begeleid of iets dergelijks waardoor de beweging verkeerd wordt uitgevoerd kan dit artrose veroorzaken. Enkele andere oorzaken  kunnen zijn dat de hond onzorgvuldig is gefokt of dat de hond last heeft van overgewicht waardoor de gewrichten veel meer gewicht verplaatsen dan eigenlijk mogelijk is.

Herkennen van Artrose

Als artrose eenmaal in de gewrichten gekropen is zijn er een aantal symptomen die kunnen duiden op artrose bij uw hond. Het eerste teken wat meestal als eerste opgemerkt kan worden is de startsnelheid van de hond. De hond heeft dan namelijk last met het opstaan na slapen in de nacht of moeite met opstaan na het slapen van een wandeling. Ook is het voor de meeste honden bijna onmogelijk op trappen op of af te lopen met artrose. Vaak lopen honden met artrose ook kreupel en willen zij bij het uitlaten achterblijven. De honden weigeren dan om langer door te gaan met de pijn die zij dan hebben in hun gewrichten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *