De leukste tips voor Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een bekend land voor mensen om op vakantie naartoe te gaan. Toch zijn er genoeg tips om te delen met mensen. De steden in Zuid-Afrika zijn welbekend en alle safari’s zijn ook erg bekend. In dit artikel vind je nog meer tips naast deze 2 leuke dingen in Zuid-Afrika.

De big-five

Zuid-Afrika staat natuurlijk bekend om zijn safari’s. Ze moeten daarom echt genoemd worden want het zou een smet zijn op je reis als je geen safari hebt gedaan. Het bekendste park in Zuid-Afrika is het Krugerpark. In zo’n park zul je ongetwijfeld leden van de big-five spotten. Olifanten, Neushoorns zullen zich wel laten zien. Alleen het luipaard zal zich goed verstoppen. Naast het Krugerpark zijn er nog meer parken in Zuid-Afrika die de moeite zijn om te bezoeken.

Kaapstad

Kaapstad is waarschijnlijk de leukste stad van Zuid-Afrika. Er is namelijk ontzettend veel te beleven. Naast de beroemde tafelberg kun je ook robbeneiland bezoeken bijvoorbeeld. Hier heeft de legende Nelson Mandela 18 jaar lang vast gezeten. Ook kun je kaap de goede hoop bezoeken en zelfs pinguïns spotten op Boulders Beach.

Panorama-Route

In Zuid-Afrika is de Panorama route ook erg aantrekkelijk dat komt omdat er veel verschillende landschappen te zien zijn. Ook zijn er veel verschillende verschijnselen door de natuur. Watervallen en een groene canyon zijn hier onderdeel van. De uitzichtpunten God’s window en Wonder View zijn super bekend door het adembenemende uitzicht wat zij bieden.

St.Lucia

In het dorpje St.Lucia zijn heel veel dingen te beleven. Een van de gaafste dingen die je hier kunt doen is een cruise. Tijdens deze cruise kom je bijvoorbeeld nijlpaarden en krokodillen tegen. Je kunt hier ook safari’s doen in een van de parken eromheen. Het speciale van St.Lucia is dat de dieren na zonsondergang op zoek gaan naar eten. Na zonsondergang lopen door het dorp is dus absoluut af te raden door de dieren. Zelfs de bewoners van het dorp nemen ’s avonds de taxi als zij ergens heen moeten. Ben je nu geïnteresseerd in meer Afrika reizen? Kijk dan hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *