Gezondheidszorg HRM

HRM is tegenwoordig in elk bedrijf onmisbaar. Er worden diverse opleidingen op verschillende niveaus aangeboden om goed opgeleide HRM mensen te creëren. In de gezondheidszorg zit het echter wel een tikkeltje lastiger. Dit komt doordat er veel vergrijzing binnen de sector is en omdat personeel vaak verzuimt. Het is lastig om hier een oplossing op te vinden. In dit artikel vind je wat meer oplossingen over HRM in de gezondheidszorg. Meer informatie over HRM? Kijk op Kolibriepayroll.nl.

Problemen

 Doordat er minder jeugdig personeel bijkomt dan dat er ouder wordt is er al jaren sprake van vergrijzing. Dit vraagt om een zorgvuldige aanpak van het HR beleid om zoveel mogelijk medewerkers tevreden en in dienst te houden. Ook is er al jaren spraken van een hoog verzuim onder medewerkers. Dit zijn 2 problemen die vragen om een oplossing terwijl de druk van kosten besparen en het verhogen van efficiëntie een hele hoge werkdruk geeft. Dit zorgt ervoor dat HR beleid zorgvuldig georganiseerd moet zijn en er ook voor zorgt dat medewerkers tevreden en in dienst blijven.

Oplossingen

Oplossingen zijn lastig te bedenken omdat elk persoon nu eenmaal anders is en omdat HR en gezondheidszorg steeds veranderd doordat er bezuinigd wordt et cetera. Een oplossing die goed uit zou kunnen pakken is het duurzaam inzetten van personeel. Dit betekent min of meer dat je rekening houdt met hoe de medewerker leeft, hoe oud hij of zij is en in welke omstandigheden zij of hij werkt. Een andere oplossing is het aantal flexibele medewerkers wat steeds groeit. Uitzendkrachten zijn op grotere schaal te vinden waardoor je vergrijzing en verzuim tegen kunt gaan. Steeds meer organisaties verlenen diensten die in je kunt huren net als zzp’ers bijvoorbeeld. Daarnaast is het als laatste altijd belangrijk dat visie en ambitie van de organisatie aansluiten op de medewerkers en dat personeel zich er in kan vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *