Vrijwilligerswerk Tilburg

dakmaterialen voor uw dak
kom bij ons vrijwilligerswerk doen

Vrijwilligerswerk Tilburg:

Voor vele mensen is vrijwilligerswerk een uitkomst. Niet alleen draagt de vrijwilliger een steentje bij aan een organisatie die iets goeds doet, maar het geeft daarnaast tevens een gevoel van voldoening om een positieve bijdrage te kunnen leveren. Of het nu gaat om werk zoals medewerker bij de Tilburgse Voedselbank, gastheer of gastvrouw zijn bij een buurthuis, een maatje zijn voor iemand met minder sociale contacten, secretaris voor een stichting of het rond brengen van flyers voor een evenement… er is genoeg te doen en voor iedereen is vrijwilligerswerk te vinden die bij hem of haar past.

Voor wie is vrijwilligerswerk geschikt?

Nu vraag je jezelf misschien af: is vrijwilligerswerk iets voor mij? Het goede nieuws is dat vrijwilligerswerk voor iedereen geschikt. Of je nu een betaalde baan hebt of niet, of je nog een tiener bent of al wat ouder, of je nu man of vrouw bent… voor iedereen is er passend vrijwilligerswerk te vinden. Het werk dat beschikbaar is loopt zo uiteen dat er voor iedereen iets te vinden is. En door te helpen doe je niet alleen iets wat jezelf een gevoel van voldoening geeft, maar je draagt tevens bij aan een betere samenleving.

Wat voor vrijwilligerswerk past het beste bij mij?

Iedereen is anders. De één heeft een vlotte babbel, de ander houdt van organiseren. De één is graag actief bezig, de ander doet het liever iets rustiger aan. Door deze verschillen tussen mensen heeft iedereen een andere preferentie met betrekking tot wat hij of zij het liefste zou doen als vrijwilligerswerk. Het is daarom van belang op zoek te gaan naar functies die aansluiten op jouw wensen en behoeften.

Gelukkig zijn er meerdere manieren om te speuren naar vrijwilligersfuncties. Zo zijn er online genoeg databanken te vinden waarbij je eenvoudig door het aanbod kan speuren, op zoek naar vrijwilligerswerk dat bij je past en bij je in de buurt te vinden is. Ook zijn er informatiepunten zoals het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP), waar je een afspraak kunt maken of gewoon eventjes binnen loopt tijdens inloopuren. Zij kijken samen met jou door het aanbod van vacatures en bespreken jouw voorkeuren, zodat samen het werk gevonden kan worden dat het beste bij jou past.

  • Wat voor vrijwilligerswerk kan ik zoal doen?

Er zijn vele soorten vrijwilligerswerk Tilburg, voor iedereen is wel een functie te vinden die aansluit bij zijn of haar voorkeuren. Hieronder worden een aantal categorieën genoemd:

Begeleiden van activiteiten: ben je een echt mensenmens die graag helpt bij activiteiten? Dan is dit misschien een functie voor jou. De activiteiten lopen uiteen, van een avondje bingo voor ouderen tot het opzetten van een knutselmiddagje voor kinderen.
Administratieve ondersteuning: ben je goed met cijfers? Het is mogelijk om bijvoorbeeld mensen in de buurt te helpen met de financiële administratie.
Sport – verenigingswerk: genoeg organisaties die altijd hulp kunnen gebruiken in de bar of kantine, of het trainen van jeugdteams.
Werken met dieren: ben je een echte dierenliefhebber? Ook dieren kunnen je hulp gebruiken, bijvoorbeeld op een kinderboerderij.
Ouderenwerk: sommige ouderen zijn sociaal geïsoleerd geraakt en zoeken nu een maatje. Daarnaast is het mogelijk om extra ondersteuning te bieden.
Jeugdwerk: werk je graag met jongeren? Er valt te genoeg te organiseren voor jongeren.

Kijk voor meer informatie op Dienst4dienst.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *