Kokend waterkranen zijn enorm populair

Tegenwoordig is iedereen wel op de hoogte van kokend waterkranen. Toch heeft nog niet iedereen gekozen voor een kokend waterkraan. Het mooie aan de kraan is ook dat het een honderd procent vaderlandse uitvinding is. Het bespaart energie, tijd en water en is voor de volle honderd procent veilig.

Honderd procent veilig

Wanneer je denkt aan kokend water denk je ook gelijk aan het gevaar hiervan. Dat is ook zeker terecht omdat je van kokend water veel schade kunt oplopen aan je lichaam. Daarnaast hoor of lees je ook weleens over mensen die zich lelijk hebben verbrand aan water. Dat maakt het algemene beeld over kokend water er niet veel beter op.

Tegen die dreigingen is genoeg gedaan om niet jezelf zomaar te kunnen verbranden. Elke kokend waterkraan is voorzien van knoppen die het niet mogelijk maken voor kinderen om de kraan te kunnen bedienen. De uitloop van de kraan is geïsoleerd waardoor deze niet makkelijk te heet wordt. Natuurlijk is de straal warm omdat het water kookt maar de kans op verbranding is tegen gegaan doordat de straal van het water niet massief is en uit druppeltjes bestaat. Zo kun je je minder snel verbranden als je je hand wegtrekt dan wanneer de straal wel massief is.

Duur?

Veel mensen denken naast de gevaren van de kokend waterkranen ook aan het prijskaartje wat er aan de kraan hangt. In aanschaf klopt dit meestal ook wel omdat die veel duurder zijn dan een normale kraan. Een normale kraan levert echter alleen lauw water wat dus nog verwarmd moet worden. Door de verwarming van dat lauwe water heb je meer water nodig dus verspil je ook weer meer water. Dit bespaar je dus al. Ook is de waterkoker overbodig waardoor je ook hier bespaart. In zowel energie als aanschaf. Over een lange termijn is de kokend waterkraan over het algemeen net zo duur of zelfs iets goedkoper.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *